Fri fragt ved køb på 4000,-
Hurtig levering (1-2 hverdage)
God kundeservice 40 77 99 66
Salg af maling til private og erhverv
Maling af høj kvalitet
Kategorier
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 40 77 99 66

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Spørgsmål og svar

Kan jeg male mine gamle vinduer med Jeres linoliemaling?

Ja! Det optimale er at slibe al eksisterende maling af, til du når ned til det bare træ. Er det en fuldstændig umulig og uoverskuelig opgave, så slib ned så langt du kan. Herefter kontakter du os, og vi sender en lille engangssprøjte med linolie til dig. Den stryger du på det slebne område, og allerede efter 1½ time skal du kunne se en væsentlig forskel med hensyn til hvor meget olie, der ligger på overfladen af træet. Er der ikke trukket noget olie, eller meget lidt, ind i træet, skal du slibe mere i den gamle maling, da der tilsyneladende stadig er for tæt et lag ovenpå træet. Trænger olien igennem, det vil sige du ser en markant forskel i mængden af olie på overfladen, er du kommet igennem det eksisterende lag maling. Du fortsætter nu, som hvis du startede på behandling af nyt træ.

Hvor kan jeg købe Jeres maling ?

Du kan bestille den hos os på telefon 40 77 99 66,  købe i vores on-line butik eller hos en af vores forhandlere.

Kan jeg bruge mit gamle linolie til grunding før brug af Jeres maling ?

Helst ikke! For at give vores maling de bedste betingelser anbefaler vi, at du bruger vores grundingsolie. Dels for at sikre, at det er den rene koldpressede linolie, der grundes med, og dels for at sikre at olien til udendørs brug er tilsat den rette mængde fungicid.

Hvad gør jeg, hvis mine nye vinduer skal overfladebehandles hos Jer ?

Til at starte med skal du gøre vinduesproducenten opmærksom på, at dine nye vinduer ikke skal imprægneres, da du vil have dem overfladebehandlet med linoliemaling. Du skal ligeledes sikre dig, at han ikke behandler dem med vandbaseret grunder eller maling. Dernæst beder du ham om at rette henvendelse til os med henblik på en tilbudspris på maling af netop dine vinduer. Du er også meget velkommen til selv at rette henvendelse til os for en tilbudsberegning.

Hvordan maler jeg selv mit nye vindue med Jeres maling ?

Du starter med at sikre dig, at dit nye træværk er helt frit for overfladeskimmel og svamp. (Du kan for en sikkerheds skyld rense træet af med et algedræbende middel. Men husk endelig at skylle træværket godt efter behandlingen) Dernæst, når træet er gennemtørt, stryger du det én gang med Damson GrundingsOlie. Efter optørring (ca. 3-5 døgn) maler du to tre gange med Damson LinolieMaling. Overmalingstørretiden er 1-3 døgn. Denne "opskrift" er til brug ved almindelige fyrretræsvinduer, der ønskes heldækket. Hvis du eksempelvis har isat et mahognivindue, og du ønsker at bibeholde "mahogni-look'et", anbefaler vi, at du bruger Damson Laserende Mahogni til at beskytte vinduet med. Damson Laserende maling er en blanding af linolie, fernis og standolie, og den er fantastisk som træbeskyttelse, der hvor du gerne vil bibeholde den smukke overflade i træet. Damson Laserende findes i klar, mahogni, ceder, pine, sibirisk lærk, dansk lærk, grøn, trykimprægneringsgrøn, sort og mange andre kulører. Da mahogni er en forholdsvis hård træsort, og Damson Laserende ikke indeholder andet end linolie, skal du ikke grunde først. Damson Laserende vil grunde og beskytte samtidigt. Hvis træværket "suger meget" kan du eventuelt give det en omgang mere året efter.

Hvorfor er der sorte prikker på mit træværk, og hvad gør jeg ved det ?

Dette kan skyldes, at træets overflade er angrebet af en skimmelsvamp Aspergillus Niger. Fungiciden i udendørs maling er tilsat for at nedkæmpe denne overfladeskimmel, men hvis træet er angrebet, inden det bliver malet, vil fungicid blive brugt til at slå det igangværende angreb ned med. Derved vil der ikke være nok fungicid tilbage til at slå fremtidige angreb ned med. Derfor anbefaler vi altid, at du sikrer dig, at dit nye træ er helt rent, inden du begynder at overfladebehandle det. Det kan også være, at det er lang tid siden, du sidst har behandlet dit træværk. Det vil sige, at fungiciden i malingen er brugt op. I begge tilfælde skal du rense træet for svampen. Her kan du bruge Damson Multitox. Det fortyndes i det på dåsen angivne forhold, smøres på (med pensel eller med en gammel opvaskebørste) og efterlades til at arbejde/tørre ind. Efter et par dage skylles træværket, og når det er tørt igen, starter du forfra med malerbehandlingen.

Hvad står MAL-kode for ?

Rigtig mange mennesker køber i dag maling uden at være opmærksomme på MAL-koden. De har fuld tillid til, at når produktet står på hylden, så har forhandleren styr på lovgivning! Med baggrund i de alvorlige sager med træbeskyttelsesmidlet Rentolin vil Miljøstyrelsen nu skærpe opmærksomheden hos forbrugeren og detailforretningerne om reglerne for anvendelsen af maling-, lim- og lakprodukter. Den første og mest enkle opfordring skal nok være "Læs på bøtten og følg de angivne råd". For at kunne dét, skal man vide noget om, hvad begrebet MAL-kode står for. Det drejer sig om et kodenummer der fortæller noget om hvor stor faren er ved at indånde produktets dampe og hvor stor faren er ved kontakt med produktet. Eksempelvis er den "bedste" MAL-kode 00-1 og den "værste" 5-6.

Hvor meget maling skal jeg bruge ?

Herunder kan du se rækkeevnen for vores malinger - både til træ og til væg. Alle tal er vejledende - rækkeevnen vil altid variere med underlaget der males på. Eksempelvis suger fyrretræ væsentligt mere olie end mahogni og glasfilt suger væsentligt mere vævfylder end den almindelig glasvæv.

Forankringsgrunder til væg: ca. 6 m² pr. liter
Vævfylder til væg: 4-7 m² pr. liter
Vægmaling: ca. 10 m² pr. liter
GrundingsOlie: 5-10 m² pr. liter
Heldækkende maling: 10-15 m² pr. liter
Laserende maling: 5-10 m² pr. liter